NL English 085-3038960
Naar overzicht

Wat wij allemaal weten als we jouw kenteken weten! 12-6-2020

 Alles begint vaak met een kenteken, een uniek gegeven van een voertuig. In Nederland hebben we dat in vergelijking met andere landen erg goed geregeld. De RDW houdt al deze informatie goed bij. In bijvoorbeeld Zweden werkt dat anders, daar weet het verantwoordelijke overheidsorgaan niet welk voertuig bij welk kenteken hoort. Sterker nog, kentekens worden hergebruikt en het kan dus voorkomen dat je op basis van het kenteken 5 voertuigen vindt. Je kunt je voorstellen welke uitdagingen dat bijvoorbeeld voor verzekeraars met zich mee brengt.

Een goede kentekenkoppeling is essentieel, daar begint het mee. Het identificeren van het voertuig op basis van een kenteken. Maar het is veel meer dan dat. Alléén weten welk voertuig het betreft is vaak niet genoeg, je wilt op basis van een kenteken voertuiginformatie die relevant is voor jouw toepassing en proces.

Met onze kentekenkoppeling zijn we in staat velerlei voertuiginformatie te verstrekken. Denk dan bijvoorbeeld aan basisinformatie, zoals APK datum, type brandstof, voertuigsoort of land van herkomst. Ook milieu gerelateerde informatie, zoals CO2 uitstoot, milieuklasse, brandstofverbruik of elektrische actieradius. Dit is basis informatie, er kan veel meer! Van het bepalen van de juiste uitvoering, bandeninformatie, foto’s tot waardebepaling en wanneer het voertuig toe is aan een volgende onderhoudsbeurt, wat dat dan kost en wat er dan allemaal gedaan moet worden. Teveel om op te noemen.

Wij werken doorgaans niet met standaard berichten. Wij kijken altijd eerst naar het proces en toepassing van de data. De beste oplossing kan een enkel veld zijn, maar ook een samengesteld bericht, of een samenstelling van gecalculeerde velden uit verschillende bronnen. Dat is bij ons maatwerk, wat wij erg belangrijk vinden! Alleen zo kunnen wij een passende oplossing verzorgen, elk proces en toepassing is immers net iets anders. Daar gaan wij graag over in gesprek!

Meer weten? Bel me terug!